Nuotiopiiri Riihimäen Erämessuilla
9. – 12.6.2016

Nuotiopiiri

Nuotiopiiri on messualueen kauniissa puisto-osassa sijaitseva ohjelma-alue, jossa on mahdollista tutustua laajasti retkeilyn ja erätaitojen eri osa-alueisiin ja vivahteisiin. Nuotiopiiri ja sen keskuksena toimiva Kotalava kokoavat yhteen retkeilyalan isoja ja pieniä toimijoita sekä kiehtovia puhujavieraita Suomesta ja Ruotsista.

Nuotiopiiri tarjoaa elämyksiä ja tekemistä kaikille messuvieraille. Puistomaisemassa voi aistia aitoa retkeilyn ja luontohetkien tunnelmaa paistamalla itselleen nuotiolettua, kokeilemalla tulen tekemistä tuluspuikolla tai testaamalla erilaisia kaasukeittimiä. Louenäyttely vie katsojan perinteisen suomalaisen avotulimajoitteen kiinnostavaan historiaan, camping-pisteessä saa maistella retkikeittimillä tehtyjä herkkuja ja käsityönäytökset luotsaavat vanhat kunnon erätaidot nykypäivään. Messuvieraat pääsevät kartuttamaan omia käsityötaitojaan veistämällä puisen taalainmaan hevosen oppaan johdolla.

Nuotiopiirissä kokoontuu myös alkujaan risukeittimien kokoontumisajoista tuttu Risuralli, joka kokoaa nyt sosiaalisen median retkeilyn lajiryhmät, kuten mm. Risukeittimet, Retkikokki, BushcraftSuomi, riippumattoretkeilijät, Kotaretkeilijät, yhden otsikon alle. Messuvieraille esitellään ryhmien toimintaa ja lajien harrastajilla on oiva tilaisuus tulla tapaamaan ”lajikumppaneitaan”.

Nuotiopiirin keskelle nouseva Kotalava tarjoaa ohjelmaisäntä Joppe Rannan juontamana mielenkiintoista ohjelmaa koko messuviikonlopun ajan. Kodassa voi kuulla ja nähdä yhdistysten sekä yritysten tietoiskuja, alue-esittelyjä ja varustetietoa. Pari kertaa päivässä kodan lavalle nousee erikoisvieras kertomaan omia kokemuksia sekä tarinoita retkeilyn ja erätaitojen maailmasta. Kotalavalla esiintyvät messuviikonlopun aikana mm.

Torstaina 9.6.
Joppe Ranta – Retkiyöhaaste, Suomen Erätaito
Tatu Lehtovaara – Ammattikokki esittelee uutta Grillimestarin kasvisherkut – kirjaansa
Anssi Romo – Kotaretkeily
Staffan Rönn – Vedenpuhdistuksen tärkeys (engl.)

Perjantaina 10.6.
Turkka Aaltonen – Erätaidot elämäntehtävänä
Patrick ”Pata” Degerman – Greenland Expebition 2016
Rauno Harttimo – Risukeittimien lyhyt oppimäärä
Elena Miroshkina – Camping- ja piknik-keittimet, nouseva trendi (engl.)

Lauantaina 11.6.
Sofia Johansson –  7 huippua & 7 päivää, fjalldrottningen.se (engl.)
Mikko ”Peltsi” Peltola – Peltsin Lappi tulee taas
Sofia Johansson – Naisten vaatteiden testaus tositoimissa (engl.)
Veikka Gustafsson -> Retkeilypalveluiden hankinta helpottuu

Sunnuntaina 12.6.

Sofia Johansson – 7 huippua & 7 päivää, fjalldrottningen.se (engl.)
Jaakko ”Korpijaakko” Heikka – Packrafting, rinkkalauttailu rantautui Suomeen
Anssi Romo & Pasi Ylirisku – Retkeilyvälineiden kehittäminen elämäntehtävänä

Ohjelmatarjonnasta ja Kotalavan esiintyjäaikataulusta kerromme messuvieraille Nuotiopiirin infotaululla, kuulutuksissa ja esittelypisteillä.

Nuotiopiiristä ja Kotalavalta löydät myös seuraavat näytteilleasettajat:
Suomen Erätaito ry
Riihimäenseudun luonnonsuojeluyhdistys
Tervon kunta
Maanmittauslaitos

Nuotiopiiri on täysin uusi ja oma ohjelmallinen kokonaisuutensa messujen muun upean tarjonnan joukossa. Nuotiopiiriä pyörittää virallisesti Suomen Erätaito ry yhteistyössä Erämessu-organisaation kanssa. Lue lisää Nuotiopiirin ja Kotalavan ohjelmasta sekä näytteilleasettajista Nuotiopiirin tapahtumasivulta Facebookissa.

Nähdään Erämessuilla ja Nuotiopiirissä!