Nuotiopiiri – suomalainen bushcraft-tapaaminen

pokasaha

HUOMIO!

MEREN PINNAN NOUSUN VUOKSI NUOTIOPIIRIN PAIKKA ON VIIME HETKELLÄ MUUTTUNUT! UUSI PAIKKA ON HELSINGIN LADUN HALLINNOIMA MAUNULAN MAJA.

Maunulan ulkoilumajan sijainti

Erätaitoihin liittyvän toiminnan tarjonta laajenee jälleen uudella kiinnostavalla tapahtumamuodolla: Nuotiopiiri on Bushcraft Suomi -facebook-ryhmän ensimmäinen kokoontuminen. Nuotiopiiri kokoontuu Helsingin Läntisen Pukkisaaren Rautakautisessa kauppakylässä lauantaina 5.12. klo 12 alkaen.

Pokasahalla liikkeelle

Ensimmäisen bushcraft-tapaamisen ohjelma rakentuu eräoloissakin rakennettavan pokasahan ympärille. Sahan valmistamisesta Nuotiopiirissä kertovat Juhani Metsäpelto ja Anton Kalland. Osallistujien on mahdollista tuoda omat tarvikkeensa sahan tekemiseen, tai ostaa ne järjestäjältä 10 €:n hintaan (koivupuuta rungoksi, ruuveja, terä ja nyöriä). Ilmoitathan etukäteen, jos tarvitset tarvikepaketin, niin osaamme varata niitä sopivan määrän tarjolle. Halutessasi voit myös varata sahatarvikkeet itsellesi maksamalla tarvikepaketin etukäteen Erätaidon puodissa.

Bushcraftia meiltä ja muualta

Tapahtumaan osallistuville on tarjolla myös kaksi todella kiinnostavaa Nuotiotarinaa, joissa englantilainen bushcraft-ammattilainen Simon Ellar (www.bushcraftmagazine.com) ja suomalainen löytöretkeilijä Pata Degerman kertovat omia kokemuksiaan bushcraftista.

Tapahtumassa on tarjolla myös pientä syötävää, jonka valmistamisesta vastaa Biwak Outdoorin Suski Ekblad. Tarjottavasta ruoasta kerätään kolehtimaksu, mutta jokainen voi toki tuoda myös omat eväät tullessaan. Lisäksi osallistujille on järjestetty Pukkisaarta hallitsevan Sommelon toimesta opastettu kierros rautakautiseen kauppakylään.

Pukkisaaret sijaitsevat Helsingissä, Seurasaaren kupeessa (kartta). Paikalle pääsee bussilla nro 24 tai henkilöautolla. Polku Rautakautiseen kauppakylään alkaa Seurasaaren ensimmäisen sillan jälkeen, opastuskyltin kohdalta oikealle. Saaressa ei saa tehdä nuotiota, mutta retkikeitintä, myös risukeitintä voi käyttää (Kannattaa ottaa omat puut mukaan). Aloitamme päivän klo 12 ja se jatkuu aina hämärtyvään iltaan klo 16 asti. Senkin jälkeen on saareen mahdollista jäädä istuskelemaan.

Osallistuminen Nuotiopiiriin maksaa 10 €/aikuinen. Tapahtumaan voit ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen joppe@suomenerataito.fi, tai maksamalla osallistumismaksun jo etukäteen Erätaidon puodissa. Tapahtumapaikalla ei ole korttimaksumahdollisuutta, mutta käteisellä voit maksaa.

Erätaidon puoti
Nuotiopiirin uutiskirje
Tapahtuma Facebookissa (ilmoittaudu mukaan)
Bushcraft Suomi FB

Tapahtuman järjestää Suomen Erätaito ry.