Risukeittimien kokoontumisajot kiinnostavat maailmalla

Risukeittimet (engl. ”hobo stove”) tunnetaan ja niitä käytetään kaikkialla maailmassa. Nyt tieto meillä täällä kotomaassa ilmiöksi laajenneesta risukeittimien rakentelu-innostuksesta ja risukeittimillä tulistelusta on leviämässä myös maailmalle. Englanninkielinen 1st Facebook Scout Group oli kenties ensimmäinen ulkomainen fb-ryhmä, joka löysi suomalaisen ”Risuryhmän” ja kuvat siellä julkaistuista monenlaisista polttimista sekä risukeitin-tapahtumista.

Risukeittimien kokoontumisajot on kaikkien risukeitin-harrastajien yhteinen ryhmä ja siksi tämä alunperin suomalainen ryhmä alkaa jatkossa toimia kaksikielisenä. Tämä on kenties pieni askel suomalaiselle retkeilykulttuurille – mutta silti varsin innostava esimerkki siitä miten suomalaisuus voi kiinnostaa maailmalla. Jo ensimmäiset kysymykset Risukeittimien kokoontumisajojen ryhmässä koskivat suomalaisten ainutlaatuisia jokamiehen oikeuksia – ja niihin ryhmäläiset löysivätkin heti hyviä linkkejä kiinnostuneille uusille jäsenille.

Meillä on maassamme paljon ainutlaatuisia mahdollisuuksia ja osaamista, joita liian usein pidämme jopa itsestäänselvyytenä – mutta jo asioiden omakohtainen esittely ulkomaalaiselle saattaa avata silmät näkemään riittävän lähelle.

Hienoa Tuleentuijottajat!