Talviluonnonpäivää vietetään Haltiassa 3.2.2018

Se tarkoittaa talvisia elämyksiä ja kohtaamisia, retkiä ja seikkailuja koko perheelle. Tänä vuonna Talviluonnonpäivän teemana on talviretkeily!

Tarvitsetko retkeilytietoa? Entä erätaitoja? Puuttuuko talviretkeilyvarusteita? Tahtoisitko lumikenkäilemään, mutta kengät uupuvat? Olisivatko lapsesi metsäseikkailun tarpeessa? Tekisiko mielesi nojatuolimatkalle kauas Napapiirin taa? Maistuisiko madekeitto? Houkutteleeko rantasauna, entäpä pulahdus avantoon? Mikäli vastaus yhteenkään on kyllä, niin suosittelemme saapumaan Haltiaan 3.2.

Ohjelmassa päivällä klo 10-15:

• lasten metsäseikkailuja
  • omatoimista lumikenkäilyä
  • ihania kotaherkkuja elävällä tulella
  • talviretkeilyaiheisia tietoiskuja ja kuvatarinoita
  • risukeitinharrastajien kokoontumisajot eli Risuralli
  • Korpikirppis eli Retkeilijän Rompetori (myy, vaihda ja osta retkeilyvälineitä. Varaathan käteistä!)
  • partiolaisten erätaito-oppeja lapsille
  • Suomiretki talviseen luontoon
  • jos keliolosuhteet sallivat, pulahdetaan avantoon ja lasketaan pulkkamäkeä ja retkiluistellaan Pitkäjärven jäällä
  • KS. KOKO OHJELMA: www.haltia.com/talviluonnonpaiva ja  https://www.facebook.com/events/1997856367169791/

Tapahtuma on maksuton, mutta osa retkistä sisältää pienen osallistumismaksun. Haltian näyttelyt ja ravintola avoinna klo 10-17. Lounas Haltian ravintolassa klo 11-16, kentällä kotaherkkuja.

Päivä huipentuu klo 18 alkaviin jatkoihin:

Haltian iltanuotio & Retkiyöhaaste

Ohjelmassa on nuotion äärellä tulistelua, talviluonnon fiilistelyä sekä elävää musiikkia ja nuotiomestarimme Peltsin tarinoita. Illan hosteina toimivat retkeilyn moniottelijat Marinella Himari (Suomiretki) ja Joppe Ranta (Retkinikkari).

JÄÄ YÖKSI
Mikäli sinulta löytyy talvireteilyvarusteet, olet tervetullut pystyttämään majoitteesi Haltian tapahtumakentälle ja jäämään yöksi Retkiyöhaasteen merkeissä! Varaa mukaan myös tarpeeksi evästä – nuotion ääreltä ei välttämättä malta heti nukkumaan.

OHJELMA
Nuotiomestarinamme toimii Mikko ”Peltsi” Peltola, joka kertoo YLE:n Peltsin kova vuosi -sarjan seuraavan jakson kuvauksista Lapissa.

Rantasaunat ovat lämpiminä klo 18–21. Vapaaehtoinen saunamaksu (varaa mukaan kolikoita). Omat pyyhkeet mukaan!

TERVETULOA!

Tapahtumaa ovat tekemässä Suomen Erätaito ry lisäksi:
Suomen Luontokeskus Haltia, Helsingin Seudun Lapinkävijät, Kaukokaipuumatkablogi, Partioaitta ja 365-klubi, Partiolippukunta Vuoren Valppaat, Retkeilytarvikkeiden maahantuoja Biwak Outdoor, Retkinikkari, Skidit liikkuu ry, Solvallan urheiluopisto, Suomen luontokeskus Haltian luontokoulu, Suomiretki