RetkikokkiFacebookissa toimivassa Retkikokki-ryhmässä voit jakaa maukkaimmat reseptisi, hulluimmat retkiruokaideasi, neuvot ruoka-aineiden hankintaan, näyttävimmät ruokakuvasi, kokemukset kuivatuotteiden valmistukseen ja ihan mitä vaan veden kielelle saavaa. Retkikokkiin saa linkittää vinkkejä ja reseptejä muualtakin, tarjota ideoita, suositella sivustoja sekä paljon muuta.

Retkikokki kokkailee mieluiten luonnon helmassa, mutta matkalla ei ole väliä. Retkiruokajuttuja voi kirjoitella pitkiltä vaelluksilta, viikonloppuretkeltä, päiväpiknikiltä tai vaikka leirintäalueelta. Mikään ei estä kertomasta muille kotipihalla tehdyistä kokeiluista, mutta pidetään yhteisenä nimittäjänä retkikokkailuun soveltuvat välineet. Retkikokki käyttää keitintä, nuotiota tai muuta vastaavaa, mutta ryhmässä vältetään isojen pihagrillien ja sen tyyppisten tuotteiden käyttöä.

Palanpainike on retkikokille yhtä tärkeä kuin itse ruokakin, joten emme hätkähdä jos suosittelet lempiviiniäsi nuotioherkkujen kanssa tai julkaiset kuvan maukkaasta oluesta ruoka-annoksesi ohessa.

Jos kotiuuni liittyy vaikka retkiruuan esivalmisteluun tai jauhelihan kuivattamiseen, on se luonnollisesti hyväksyttävää sisällyttää juttuunkin.

Tervetuloa Retkikokki-ryhmään.

Retkikokki-ryhmä on osa Suomen Erätaito ry:n pyörittämää toimintaa.

Kategoriat: Ajankohtaista