Risuralli Haltiassa

Suomen Erätaito ry järjestää 4.2.2017 Nuuksiossa, luontokeskus Haltian alakentällä kaikille avoimen RISURALLIN, jonka päätteeksi on paikalle mahdollista jäädä viettämään talvinen telttayö, Retkiyöhaasteen merkeissä.

Osana maanlaajuisia Luonnon päivät 2017 -tapahtumia, Risuralli kokoaa risuretkeilijät yhteen ja samalla tarjoaa Haltian talvitapahtuman kävijöille paljon ohjelmaa ja muun muassa mainion mahdollisuuden tutustua erilaisiin itse tehtyihin ja tehdasrakenteisiin risukeittimiin.

Suomen Erätaito ry tuo Risuralliin myös yhteistyökumppaninsa, jotka esittelevät retki-ja eräruuanlaittoon tarkoitettuja välineitä ja kotimaisia teltta- ja muita majoiteratkaisuja. Esillä on myös nykyaikaisia talviretkeilyvälineitä ja keitinuutuuksia.

Risurallissa on edellä mainittujen lisäksi monenlaista muutakin nähtävää ja koettavaa, kuten kiinnostavia tietoiskuja, mm. kevytretkeilystä, risukeittimen rakentamisesta, perinteisistä avotulimajoitteista, retkikokkailusta ja monesta muusta aiheesta.

Auringon laskiessa mailleen ja Haltian muun tarjonnan hiljentyessä, käynnistyy Risurallin RETKIYÖHAASTEen osuus. Kentälle toivotaan ihmisten pystyttävän telttojaan ja tarjoavan vapaat makuutilat teltattomien käyttöön.

Ennen nukkumaanmenoa vietetään iltaa tapahtumakentän suuressa kodassa elävän tulen loisteessa. Yöpyjille on Solvallassa käytössä wc-tilat, joista saa myös juoma- ja ruokavettä. Yöpymiseen ja illanviettoon osallistujien kannattaa varata omat ruokatarpeensa, sillä Haltian päiväohjelman loputtua ruoaa ei ole saatavissa tai edes ostettavissa.

Tapahtuma on maksuton. Päivitämme Risurallin tapahtumatietoja niiden varmistuessa, joten seuraa ilmoitteluamme Facebookissa.

Retkiyöhaaste on Suomen Erätaito ry:n suurhanke, jonka tarkoituksena on saada suomalaiset viettämään retkiyö jokaisena neljänä vuodenaikana. Retkiyöhaaste on yksi Suomi100-juhlavuoden tapahtumista. Risurallissa on myynnissä suosittuja Retkiyöhaaste-kangasmerkkejä 6 euron hintaan.

Kategoriat: Ajankohtaista