Risuralli6

Suomen Erätaito ry esittäytyy OutdoorErä-messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 17. – 19.4.2015. Suomen Erätaito ry:n osastolla (C602) esitellään risukeittimiä ja annetaan vinkkejä sopivan keittimen valintaan tai sen itse valmistamiseen kierrätysmateriaaleista. Erätaitokentälle (U11) pystytetään Tuntsa-vaelluskota, jossa esitellään kotaretkeilyä ja puupolttimen käyttöä.

Supermessujen ajan päivittäin kokoontuva Risuralli 6 on myös osa OutdoorErän ohjelmaa. Risuralli on kokoontumisajo-tyylinen tapahtuma risukeittimien harrastajille ja kaikille niistä kiinnostuneille. Tapahtumaan saa tulla kuka vain polttelemaan risukeitintään, omaa itse tehtyä luomusta tai kaupallista tuotetta. Risurallista voit myös löytää hauskoja uusia ideoita omaan retkeilyysi tutustumalla muiden käyttämiin välineisiin ja retkeilynikseihin. Tärkeintä Risurallissa on kuitenkin nauttia elävästä tulesta turvallisesti – tuleen tuijottamista yhdessä muiden samanhenkisten kanssa. Risurallia voi seurata myös sosiaalisessa mediassa, sillä kaikki tapahtumaan osallistuneet keittimet kuvataan ja kuvat ladataan risukeittimien harrastajien Facebook-sivulle www.facebook.com/groups/risukeittimet

Suomen Erätaidon ohjelmaa:

Erätaitokenttä:

Risuralli 6
Risurallit kokoontuvat messujen ajan päivittäin klo 12 – 14

Miten teet tulet ilman tulitikkuja?
Aktiivinen risukeitinharrastaja Juhani Tunnela opastaa tulen tekemiseen Light-My-Fire -tulipuikkoa käyttäen. Opastuksen jälkeen tulentekoa pääsee jokainen myös itse kokeilemaan.

Miten teet risukeittimen itse?
Juhani Tunnela esittelee erilaisten risukeittimien käyttöä sekä antaa vinkkejä miten risukeittimen voi valmistaa helposti myös itse erilaisista kierrätysmateriaaleista – vain mielikuvitus on rajana!

Kotaretkeilyn varustekokonaisuus
Erätaitokentälle on pystytetään Tuntsa-vaelluskota kaikkine varusteineen. Kotaretkeilyä ja puupolttimen käyttöä kodassa esittelee Juuvi-puupolttimen kehittäjä Anssi Romo.

Ohjelmalava C-halli:

Kotaretkeilyn tarinaa
Telttakodan vahvuudet retkeily- ja eräkäytössä. Esittelyssä kotaretkeilyn varustekokonaisuus. Juuvi-tuotteet, Anssi Romo.
Perjantai 17.4. klo 13         Lauantai 18.4. klo 10       Sunnuntai 19.4. klo 15.15

Risukeittimien ABC
Erilaisten risukeittimien toimintaperiaatteiden ja käyttötarkoitusten esittelyä, Biwak Outdoor, Rauno Harttimo.
Perjantai 17.4. klo 16.45   Lauantai 18.4. klo 14.45    Sunnuntai 19.4. klo 10.30

Kategoriat: Ajankohtaista