risuralli9Joulu lähestyy ja perinteisesti joulukuusi on haettu muutamaa päivää aikaisemmin metsästä. Joulukuusiretki on myös ollut paikka eväsretkelle perheen ja ystävien kanssa. Nuotioita on tehty metsään ja nautittu lähestyvästä juhlasta. Jotkut ovat vieneet kauralyhteitä pikkulinnuille, jotta heillekin tulisi ruokaisa joulu.

Suomen Erätaito aloitti vuosi sitten uuden perinteen, jonka tavoitteena on elvyttää talviseen juhlaan valmistautuminen elävän tulen loimussa retkieväistä nauttien perheen ja ystävien kesken. Meillä onkin ilo kutsua risuretkeilijät osallistumaan jo yhdeksänsiin Risuralleihin ja kokoontumaan risukeittimien ääreen ympäri Suomen lauantaina 19.12.2015. Virtuaalirisurallien ajankohdaksi on valittu joulua edeltävä lauantai, koska perinteisesti perheet ovat tehneet joulukuusenhakuretken niihin aikoihin.

Joulunkuusirisurallit ja risuretkeilijöiden yhteisö kokoontuvat perinteiseen tapaan virtuaalisesti Risukeittimien kokoontumisajot -ryhmässä päivän aikana. Virtuaalirisurallin ideana on lähteä yksin tai porukassa risuretkelle ja postata tunnelmat kuvien muodossa Risukeittimien kokoontumiajot -ryhmään: https://www.facebook.com/groups/risukeittimet/


Risuralleissa on ensimmäisestä kokoontumisajoista lähtien kannustettu osallistumaan omien risukeitinten rakenteluun ja tunnelmien julkaisuun pienien palkintojen voimin. Yhdeksännen Risurallin tuomariksi on kutsuttu Minna Jakosuo.

Minna on intohimoinen retkeilijä, jolle risukeittimet ovat kuuluneet kalustoon jo kauan. Hän on kiinnostunut luonnossa olemisesta monella tasolla, retket vaihtelevat lyhyistä eväsretkistä kuukauden mittaisiin yksinvaelluksiin. Vuosittaiset melontaretket Laatokalle on usein kuljettu risukeittimen kanssa ja eräoppaan työssään hän tutustuttaa ihmisiä risukeitinten kanssa retkeilyyn.

Minna valitsee päivän aikana Risukeittimien kokoontumiajot -ryhmään postatuista keitinkuvista tunnelmallisimman ja palkitsee kuvaajan ensi kesän Riihimäen Kansainvälisten Erämessujen pääsylipulla.


Helsingin keskuspuistoon Maunulan majalle perustetaan Suomen Erätaito ry:n yhdeksänsien Risurallien basecamp. Tapahtuma-aika on 19.12. klo 11 – 14 ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Risurallin basecampillä on mahdollisuuksien mukaan esillä myös muuta retkeilyaiheita, kuten avotulimajoitteita, kotaretkeilyä, retkiruokailua, jne. Toivotamme basecampiin tervetulleiksi kaikki alan yksittäiset harrastajat, partiolaiset, latulaiset ja muut esittelemään omia tapojaan retkeillä. Esille voi tuoda esimerkiksi itse tehtyjä keittimiä sekä muita välineitä tai muulla tavoin esitellä retkeilyharrastusta kiinnostuneille.

Maunulan maja on Helsingin Ladun isännöimä kahvila Metsäläntien varrella. Tapahtumapaikan sijainnin ja ohjeet paikalle saapumiseksi löydät täältä: http://www.helsinginlatu.fi/mm/maunulan_ulkoilumajan_sijainti/ Maunulan majan kahvila on tapahtumaikaan suljettu.


Suomen Erätaito ry julistaa luontoon joulurauhan
ja sytyttää ystävineen risukeittimillä joulun valot.

Kategoriat: Tapahtumat