SUURI RETKIKOKKIKISA

Tampereella 21.-23.4.2017

Tampereen OutdoorErä-messuilla  huhtikuussa järjestetään ensimmäinen kaikille harrastajakokeille avoin Retkikokkikisa. Retkikokkikisan osanottajia yhdistää rakkaus retkeilyyn ja hyvään retkiruokaan. Tapahtuman järjestää Suomen Erätaito ry.

Osakilpailuja järjestetään viikonlopun aikana yhteensä kolme. Jokaiseen osakilpailuun valitaan kolme kilpailijaa hakemusten perusteella, ja jokaisen osakilpailun voittaja pääsee sunnuntain finaaliin.

Kilpailijoiden valmistamat annokset alistetaan arvovaltaisen asiantuntijaraadin maisteltavaksi. Tuomaristo koostuu retkeily- ja ruoka-alan asiantuntijoista – mukana mm. Janne Kataja, Peltsi Peltola ja Kimmo Ohtonen. Tuomariston kokoonpano vaihtelee hieman päivittäin.

SÄÄNNÖT JA VÄLINEET

Retkikokkikisassa tarkoituksena on valmistaa kahden hengen annos retkiruokaa. Jokaisen messupäivän osakilpailuissa kilpaillaan ensin vapaammin omilla resepteillä ja omilla aineksilla. Sunnuntain Finaaliin päässeille sen sijaan annetaan järjestäjän toimesta valmiit ainekset, joista on annetussa ajassa valmistettava kahden hengen ruoka-annos.

Kilpailijat saavat järjestäjältä käyttöönsä seuraavat välineet: Keitin, kaasu, lasta, kapusta, vesi ja ruokailuvälineet. Keittimenä käytetään uutta Primus Essential stove set -kaasukeitintä. Keittimessä on kaksi 1,3 litran alumiinikattilaa ja yksi paistinpannu.

(Katso keittimen videoesittely täältä: Primus Essential Stove Set)

OSAKILPAILUT:

pe 21.4. osakilpailu, 3 retkikokkia, 20 minuuttia aikaa, omat ainekset
la 22.4. osakilpailu, 3 retkikokkia, 20 minuuttia aikaa, omat ainekset
su 23.4. osakilpailu, 3 retkikokkia, 20 minuuttia aikaa, omat ainekset
su 23.4. finaali, 3 osakilpailuvoittajaa, 30 minuuttia aikaa, järjestäjän antamat ainekset

  • Jokainen osallistuja saa Primuksen T-paidan.
  • Jokaisen osakilpailun voittajat palkitaan Primus Essential
    stove -keitinsarjalla ja kolmella vapaalipulla, joilla kilpailija saa kannatusjoukkonsa mukaan messuille ja sunnuntain finaaliin.
  • Retkikokkikisan voittaja eli ensimmäinen virallinen Suomen Retkikokki saa palkinnoksi Primus Campfire -sarjan kaksiliekkisen piknik-keittimen ja teräksisen kattilasarjan.

Kilpailuun haetaan mukaan oheisella lomakkeella, osakilpailuihin valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Kilpailussa ei ole osallistumismaksua, vaan osallistuminen on ilmaista. Osakilpailujen osallistujat pääsevät messuille veloituksetta, mutta kilpailussa käytettyjä ruoka-aineksia ei korvata.

Hakuaika kilpailuun alkaa nyt ja päättyy 18.4.


HAE MUKAAN RETKIKOKKIKISAAN

Nimi *

Osoite *

Sähköposti *

Puhelin *

KOKEMUKSENI

KEITTIMET

PAITA *
malli: unisexlady
koko: XSSMLXL

MINULLE SOPIVAT OSAKILPAILUPÄIVÄT *
pe 21.4.la 22.4.su 23.4.


Kategoriat: Tapahtumat